Telefoonnummer identificeren

Telefoonnummer identificeren

Heb jij dat nou ook wel eens, dat je wordt gebeld en je hebt geen enkel idee van wie dat nummer is. Je twijfelt, zal je opnemen of niet. Als je opneemt, heb je kans dat je wéér zo’n vervelende verkoper aan de lijn hebt of erger nog, de kans is ook groot dat het een phishing-telefoontje is, waardoor je een torenhoge rekening riskeert. 

Een gewoon telefoonnummer traceren is nog wel redelijk te doen, maar een 06 nummer traceren is wat anders. Een 06 nummer achterhalen zal je op een iets andere manier moeten doen, want je kunt niet zomaar even een telefoonnummer nagaan. Het liefst wil je natuurlijk een naam bij nummer vinden, maar een mobiel nummer traceren op naam zal erg lastig worden. Het is ook niet de bedoeling dat het jouw geld gaat kosten, dus je wil gratis mobiele telefoon traceren. Een telefoon traceren is dus nog niet zo heel simpel, maar een 06 nummer traceren is zeker niet onmogelijk.

Zoeken in WhatsApp

Een 06 nummer achterhalen kan misschien het beste beginnen met WhatsApp en misschien denk je straks, waarom heb ik daar zelf niet aan gedacht. Met deze methode kun je snel een telefoonnummer nagaan. Je voegt namelijk het telefoonnummer toe aan je contacten. Je hebt namelijk grote kans dat de gebruiker van het 06 nummer, WhatsApp gebruikt. Zodra jij het 06 nummer aan je contacten hebt toegevoegd en het is inderdaad een WhatsApp gebruiker, dan zal er bij het 06 nummer een profielfoto verschijnen. 

Het kan echter ook zijn dat de gebruiker geen profielfoto heeft, of heeft ingesteld, dat alleen hun contactpersonen de foto mogen zien. In dat geval kan de twee dingen doen. Je gaat verder met de telefoon traceren, of je stuurt een berichtje met de vraag wie die persoon is. Dat is in ieder geval een stuk veiliger en je kan daarna het nummer eventueel eenvoudig blokkeren.

Zoeken in Facebook

Oké, het gratis mobiele telefoon traceren via WhatsApp is niet gelukt, dus je gaat verder op onderzoek om een mobiel nummer traceren op naam, voor elkaar te krijgen. In dat geval zou je een poging kunnen doen op Facebook. Een telefoonnummer traceren op facebook is op zich ook vrij simpel. Veel mensen hebben namelijk hun Facebook-account aangemaakt op hun telefoon. Als je dat doet, dan wordt ook het telefoonnummer gebruikt. 

Goed, je wil dus een telefoon traceren, of beter gezegd een 06 nummer achterhalen en het liefst wil je een naam bij nummer hebben. Voor dan in de zoekbalk van Facebook het telefoonnummer in dat je wil traceren. Grote kans dat er een profiel naar voren komt, waar nog veel meer informatie op te vinden is dan bij het zoeken in WhatsApp.

Zoeken met Google

Over het algemeen is toch Google het eerste wat mensen gebruiken, wanneer ze een telefoonnummer traceren. Is ook wel logisch, want dit werkt natuurlijk het snelst. Je voert gewoon het telefoonnummer in de zoekbalk van Google en hup, daar is je informatie, toch? Nou dat valt over het algemeen flink tegen. Het zoeken naar een telefoonnummer van een vaste lijn is prima te doen en zal je in 9 van de 10 keer ook een goed resultaat opleveren, maar bij het traceren van een 06 nummer op Google is dat een ander verhaal. Natuurlijk zal je een keer de mazzel hebben dat je wat gegevens kan vinden, maar over het algemeen is dat resultaat toch anders en bijna bedroevend te noemen.

Binnen een community

Hoewel het uiteraard gewoon een persoon kan zijn, is het toch meestal een bedrijf die je probeert te bellen. Wie kent ze niet, die vervelende telefonische marketeers, vreselijk irritant. Juist omdat het die irritatie opwekt, is het een idee om eens op onderzoek uit te gaan op een zogeheten community. Zo’n community is een plek waar meerdere mensen wellicht last hebben gehad van deze mysterieuze beller. 

Deze mensen hebben hun mening of ervaring gegeven van een bepaald telefoonnummer en wellicht dat het nummer dat jij zoekt, daar ook tussen staat. Er zijn verschillende sites waar dit kan. Je kan op wieheeftgebeld.nl of wieheeftmijgebeld.nl het gezochte telefoonnummer invoeren en zoeken of meer mensen met dit nummer te maken hebben gehad. 

Als het inderdaad blijkt te zijn dat het zo’n irritante verkoper is geweest, dan zal deze ongetwijfeld iemand zijn geweest die daar de nodige informatie over heeft gegeven. Ben je er in de tussentijd achter gekomen dat het nummer een vervelende verkoper of iets dergelijks is, wees dan zelf zo sociaal en vermeld dit dan even op die sites, zodat een ander weer van jouw informatie gebruik kan maken.

Oud en vertrouwd

Als je gebeld wordt door een onbekend nummer, zal je heel vaak van de mensen om je heen horen, nou dan bel je toch even terug. Ja dat klopt, dat is de oude en vertrouwde manier, maar is dat wel zo vertrouwd? Wij zeggen, niet doen. Er is tegenwoordig te veel criminaliteit op een niveau, die ver boven onze pet gaat, dus wees gewoon voorzichtig. Wij zijn ook van mening dat als het een persoon of bedrijf is die jou wel kent, hij of zij ongetwijfeld meer informatie van je heeft, om je op een andere manier te bereiken. Is het bijvoorbeeld een bekende, met een nieuw nummer, dan zal je al heel snel een WhatsApp krijgen. 

Het is voor de beller ook heel simpel om er bijvoorbeeld een mailtje achteraan te sturen, waarin staat dat ze net hebben geprobeerd om je te bellen, maar geen gehoor hebben gekregen. In dat geval weet je gelijk wie er heeft gebeld en is het aan jou om terug te bellen, de mail te beantwoorden, of gewoon helemaal niet te reageren en het nummer te blokkeren.

Ons Advies

Het klinkt misschien erg cliché, maar wees gewoon zuinig op je telefoonnummer. Geeft het niet zomaar aan iedereen en zeker niet op websites, waar je bijvoorbeeld mee kan doen aan prijsvragen, enquêtes en dat soort dingen. Hier vragen ze altijd om je nummer en vervolgens wordt jouw nummer weer verkocht aan tal van andere commerciële bedrijven die je continue lastig zullen gaan vallen.

Wat het zoeken naar het 06 nummer zelf betreft kunnen we heel kort in zijn. Zet het nummer in je contactpersonen en kijk of je een profielfoto kan zien, zodat je kan zien of het iemand is die je kent. Ken je die persoon niet, dan is er ook geen reden om erdoor gebeld te worden.