Apple ID aanmaken en iCloud: alles veilig op één plek

Apple ID en iCloud: alles veilig op één plek

Er woedt al lang een strijd tussen Apple en Windows en discussies over welk besturingssysteem beter is. Er zijn verschillende posities waarop geen duidelijk antwoord te geven is, en elke gebruiker is natuurlijk anders. Wat zeker is dat een Apple computer vaak duurder is: je betaalt voor hoge kwaliteit en een prachtig design, en voor grafisch ontwerpers is het toch vaak echt de beste keuze. En natuurlijk is de Apple computer vaak stukken duurder. Door de prijs en het prachtige design ontleent het zijn hippe, succesvolle imago.

Een Apple ID aanmaken: snel en gemakkelijk

Wat voor Apple apparaat je ook aanschaft, je doet er goed aan een Apple ID aan te maken om alle apparaten met elkaar te synchroniseren. Deze ID heb je ook nodig om apps te downloaden, iCloud, iTunes en Apple Music te gebruiken, en de ‘Zoek mijn iPhone’ functie in werking te stellen. De Apple ID is simpelweg een combinatie van een emailadres en een wachtwoord, je hoeft deze maar één keer aan te maken en kunt deze op al je apparaten gebruiken.

Als je een nieuwe Apple computer hebt aangeschaft kun je gemakkelijk een Apple ID aanmaken via de App Store. Gebruik je een Windows systeem, download dan eerst iTunes voor Windows. Een andere optie is om een Apple ID aan te maken. Dit kan vanaf elke computer of elk ander apparaat. Een Apple ID en iCloud aanmaken is precies hetzelfde, heb je de één, dan heb je meteen de ander.

Voel je veilig met Zoek mijn iPhone

Met Zoek mijn iPhone kun je gemakkelijk je verloren toestellen terugvinden. Maar je kunt ook zien welke toestellen online zijn en waar ze voor het laatst online zijn geweest. Het is wel van belang dat je de Zoek mijn iPhone functie aan hebt staan. Bij de aankoop van een nieuwe iPhone wordt dit bij het inloggen met je Apple ID meteen gevraagd. Sta je op je Apple computers en iPads met je Apple ID ingelogd? Dan zijn deze ook meteen via Zoek mijn iPhone terug te vinden. Heb je de Zoek mijn iPhone functie uitgezet? Ga dan naar instellingen > iCloud > Zoek mijn iPhone en zet deze in een ogenblik aan.

Hoe vind ik dan mijn iPhone?

Ga naar https://www.icloud.com en open Zoek mijn iPhone. Nu zie je een kaart waarop al jouw apparaten staan weergegeven. Zo weet je precies waar en wanneer jouw toestellen voor het laatst online zijn geweest. Je kan eventueel een geluid afspelen en een bericht op het toestel laten verschijnen zodat eventuele vinders weten wat ze moeten doen. Zet jij je toestel in verloren modus? Dan wordt er direct een notificatie naar je mail en al je apparaten gestuurd wanneer de iPhone of het Apple toestel aan wordt aangeschakeld. Ben je de hoop op het terugvinden van je toestel helaas verloren? Dan kun je deze van een afstand verwijderen. Zo blijven in ieder geval al jouw privégegevens ook echt privé.

Maak het leven makkelijker met iCloud

iCloud zit in ieder van je Apple apparaten en kan je bovendien via elke server bereiken. Het bewaart foto’s, documenten, folders, notities, contacten en jouw agenda. Alles wordt direct gesynchroniseerd zodat je gemakkelijk alles wat je vanaf jouw computer doet meteen op je telefoon kan terugvinden. Je kunt een notitie beginnen te schrijven op je iPad, en direct vanaf je telefoon verder werken. Maak je een foto vanaf je iPhone, dan staat deze meteen in iCloud foto’s en zijn ze vanaf alle apparaten terug te bekijken. En je hoeft gelukkig nooit meer een afspraak te missen. Zelfs onderweg, krijg je een notitie op je smartphone waar en wanneer je aanwezig moet zijn. Je krijgt gratis 5GB opslag en kunt deze voor een klein maandelijks of jaarlijks bedrag gemakkelijk uitbreiden.

iCloud als opslagruimte

In iCloud kun je gemakkelijk al je bestanden opslaan op de iCloud Drive. Deze hoeven dan niet meer fysiek op een computer te staan, maar staan allemaal op de Cloud. Dit bespaart dus kosten voor duur extra geheugen op je computer of op de telefoon. Je kunt gemakkelijk online werken, of vanaf je computer toegang hebben tot alle bestanden. Is de 5GB opslagruimte niet genoeg? Kies dan voor een uitbreiding van 50GB, 200GB of 2TB. Deze opslag is met het hele gezin te delen en heb je tegen een kleine maandelijkse betaling in huis. Ook is een jaarlijkse betaling mogelijk. Weet je niet zeker hoe veel opslagruimte je nodig hebt? Maak je geen zorgen, je kan op elk moment kiezen voor meer opslag. Heb je juist meer iCloud opslag dan nodig is? Dan kun je ook ook weer voor minder opslagruimte in de Cloud kiezen.

iCloud voor Windows

Heb je een Windows computer? Geen probleem, er is ook gewoon iCloud voor Windows. Zorg dat je de nieuwste versie van Windows 10 op je computer gebruikt en dat je al een Apple ID hebt aangemaakt. Dan kan je via de Microsoft Store gemakkelijk iCloud downloaden en meteen inloggen.